SVV-toiminta

SVV-ohjelma

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu eli SVV on vuonna 2011 käynnistetty yhteistyöohjelma. Sen tavoitteena on vapaan sivistystyön tutkimuksen vahvistaminen ja kokoaminen sekä alan toimijoiden vuorovaikutuksen vahvistaminen. Ohjelmasta vastaavat Vapaa Sivistystyö ry (VST), Tampereen ja Itä-Suomen yliopistot sekä Åbo Akademi.

Ohjelman keskeisiksi toimintamuodoiksi ovat vakiintuneet opinnäyteyhteistyö yliopistojen ja alan toimijoiden välillä, julkaisuhankkeet sekä erilaiset alueelliset ja valtakunnalliset keskustelutilaisuudet, seminaarit, opintopiirit ja yleisöluentosarjat. Alan tutkimustiedon yleistajuistamista on edistetty medioissa ja toteuttamalla yleistajuistamisen koulutuksia tutkijoille. Lisäksi SVV-ohjelman toimijat osallistuvat vapaan sivistystyön erilaisiin kokouksiin, tilaisuuksiin ja seminaareihin puhujina ja asiantuntijoina.

SVV-ohjelma tavoitteena on yhteiskunnallinen vaikuttaminen kansallisella ja eurooppalaisella tasolla sekä vapaan sivistystyön tutkijoiden, päättäjien ja toimijoiden välisen yhteistyön kehittäminen. Samalla SVV-toiminta tekee näkyväksi vapaan sivistystyön organisaatioiden ja toimijoiden tieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen tarpeita yliopistoihin päin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *