Helsinki 2016

Tieteenyleist

Helsingissä järjestetään 30.9.2016 tieteen yleistajuistamisen työpaja.

Anna-Mari Huovinen ja Jyri Manninen johdattavat vaikuttavan tutkimusviestinnän poluille. Sisältö on suunniteltu sekä tutkijoita että järjestöjen ja oppilaitosten tiedottajia ajatellen ja se noudattelee pääosin helmikuussa Jyväskylässä järjestetyn yleistajuistamisen työpajan sisältöä.

Työpajat ovat osa VST:n, Itä-Suomen ja Tampereen yliopistojen sekä Åbo Akademin yhteistyöohjelmaa Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV).

TERVETULOA!

Aiemmat tieteen yleistajuistamisen työpajat


TIETEEN YLEISTAJUISTAMISEN TYÖPAJA VAPAAN SIVISTYSTYÖN TUTKIJOILLE JA TIEDOTTAJILLE

Osaatko kirjoittaa omasta tutkimuksestasi niin, että naapurisi ymmärtää? Osaatko tiedottaa tutkimustuloksista niin, että media kiinnostuu ja sidosryhmät vakuuttuvat?

Tule oppimaan tieteen yleistajuistamisen taitoa viestinnän ja tieteen ammattilaisten johdolla!

Uusi tieteen yleistajuistamisen työpaja järjestetään 30.9.2016 Helsingissä. Helmikuussa Jyväskylässä järjestetty työpaja onnistui hyvin! Tämä tilaisuus on sisällöltään samantapainen.

Päivän aikana opit tekemään kiinnostavia nostoja omista tai muiden tutkimustuloksista, suuntaamaan viestisi kohderyhmille ja kirjoittamaan tiedotteen. Työpajassa keskustellaan myös sosiaalisen median kuten blogien, käytöstä tutkimuksestasi kertomiseen. Päivän työskentely perustuu ennakkotehtävälle.

Koulutus on suunniteltu vapaaseen sivistystyöhön liittyvää tutkimusta tekeville tai siitä kirjoittaville: tutkijoille, gradun- ja väitöskirjan tekijöille sekä järjestöjen ja oppilaitosten tiedottajille. Koulutus on osallistujille maksuton.

Kouluttajina toimivat tieteestä viestimisen asiantuntijat

  • tutkija, KTT Annamari Huovinen, Aalto-yliopisto
  • professori, KT Jyri Manninen, Itä-Suomen yliopisto.

Aika: pe 30.9.2016 klo 10-16

Paikka: luentosali 101, Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8, Helsinki

Varaa paikkasi ilmoittautumalla 15.9. mennessä verkkolomakkeella. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään ennakkotehtävä ilmoittautumisajan päätyttyä.

Työpajan järjestää Vapaa Sivistystyö ry osana tutkimuksen yhteistyön Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) – ohjelmaa. Järjestämiseen käytetään Kordelinin säätiön myöntämää apurahaa.

Lisätiedot: VST ry, toimisto@sivistystyo.fi 050 5466 038

PDF-kutsu


Kuva-aihe teoksesta Halpern, P. 2007. What’s Science Ever Done For Us: What the Simpsons Can Teach Us About Physics, Robots, Life, and the Universe. New Jersey: Wiley. Copyright: The Simpsons

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *