Varkaus 2014

Soisalo-opisto

Tutkijatapaaminen Varkaudessa 28.-29.8.2014 Soisalo-opistossa

Tutustu materiaaleihin VST ry:n sivustolla.

Info

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -verkosto järjestää avoimen tutkimustyöpajan vapaan sivistystyön teemoista tutkimusta tekeville. Työpaja järjestetään osana valtakunnallisia vapaan sivistystyön kehittämispäiviä Varkaudessa 28. – 29.8. Työpaja ajoittuu torstain iltapäivään ja perjantain aamupäivään. Työpajan osallistujilla on lisäksi mahdollisuus seurata kehittämispäivien yhteisiä ohjelmaosuuksia.

Tutkimustyöpajan ohjelma rakentuu osallistujien vapaata sivistystyötä koskevista tutkimusesitelmistä ja niistä käytävästä keskustelusta. Kyseessä voi olla opinnäytetyö (pro gradu, väitöskirja) tai muu tutkimus. Työpajaan toivotaan myös lyhyempiä ideapapereita henkilöiltä, jotka harkitsevat tutkimuksen aloittamista ja kaipaavat palautetta ja ideoita suunnittelun jatkamiseen, tai haluavat muuten nostaa kiinnostavan ilmiön tarjolle mahdollisena tutkimusaiheena.

Työpajaan voi tarjota seuraavan tyyppisiä esityksiä:

1. Tutkimusesitykset: pohjautuvat käynnissä olevaan tai jo valmistuneeseen tutkimukseen, ja esitykset valitaan tutkimuksellisten kriteerien pohjalta. Esityksissä voi keskittyä johonkin tutkimukseen osaan tai erityiskysymykseen, mutta tutkimuksen kokonaisuus (teoria, tutkimustehtävä, aineisto, tuloksia) tulee näkyä myös.

2. Tutkimussuunnitelman esittely: suunnitelmien tulee noudattaa vakiintunutta rakennetta (tausta, aikaisemmat tutkimukset aiheesta, tutkimustehtävä ja tutkimuskysymykset, aineistonkeruusuunnitelma).

3. Ideapaperit: vapaamuotoisempia esityksiä jostakin vapaan sivistystyön teemaan liittyvästä tutkimusaiheesta, joka olisi tutkimisen arvoinen. Mahdollisena toteuttajana myöhemmin voi olla esittäjä itse, mutta yhtä hyvin voi tuoda tarjolle aiheen, jota jonkun olisi hyvä alkaa tutkia. Paperissa tulee lyhyesti kuvata tutkimuskohdetta, tutkimusidea ja perusteluja, miksi asiaa kannattaisi tutkia.

Tutkimusesitysten ja -suunnitelmien pituus on korkeintaan 10 sivua, ideapapereiden noin kolme sivua. Tutkimusesityksille ja tutkimussuunnitelmille nimetään opponentit, ideapapereille kommentaattorit.

Esityksiä tutkimustyöpajaan tarjotaan 28.5.2014 mennessä.

Lomakkeelle kirjataan lyhyt korkeintaan 600 merkin tiivistelmä esityksestä. Lisäksi tutkimusesitysten ja tutkimussuunnitelmien abstraktit (korkeintaan 1000 sanaa) lähetetään sähköpostilla professori Jyri Manniselle 28.5.2014 mennessä (jyri.manninen@uef.fi). Ideapapereista ei tarvitse lähettää tiivistelmän lisäksi pidempää versiota ennen elokuuta.

Tärkeät päivämäärät

28.5. esitysten tarjoaminen verkkolomakkeella; tutkimusesitysten ja tutkimussuunnitelmien abstraktin lähettäminen sähköpostilla

6.6. julkistetaan hyväksytyt esitykset ja työpajan alustava ohjelma

21.8. paperit toimitettava etukäteen sähköisesti leena.saloheimo@sivistystyo.fi; paperit ja työpajan ohjelma saatavilla verkossa

28.-29.8. kehittämispäivät ja tutkimustyöpaja Varkaudessa

Käytännön asioita

Tutkimustyöpajan järjestää Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -verkosto ja käytännön järjestelyistä vastaa Itä-Suomen yliopisto, lisätietoja jyri.manninen (at) uef.fi, puh. 050-3815359

Vapaan sivistystyön kehittämispäivistä löytyy lisätietoa Vapaa Sivistystyö ry:n verkkosivuilta www.sivistystyo.fi.

Tutkimustyöpajaan osallistuvien on ilmoittauduttava myös kehittämispäiville normaaliin tapaan ja valittava ilmoittautumislomakkeelta työpajaksi ”Avoin tutkimustyöpaja”.

Aika: 28. – 29.8.2014
Paikka: Warkaus-sali ja Soisalo-opiston opistotalo, Varkaus

Hinta: Kehittämispäivien (kahden päivän koko ohjelma työpajoineen ja tarjoiluineen) osallistumismaksu on 57 euroa. SVV-hanke maksaa osallistumismaksun tutkimustyöpajaan kahtena päivänä osallistuvien ohjelmaan merkittyjen esittäjien puolesta.

Matkat ja majoitus: Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoituskuluistaan sekä majoituksen varaamisesta. Esimerkiksi Scandic Oscar Varkaus, 1 hh 88 €, 2 hh 49 €. Varaukset viimeistään 3 viikkoa aikaisemmin, s-posti oscarvarkaus@scandichotels.com.

Lisätietoja: Leena Saloheimo, leena.saloheimo (at) sivistystyo.fi, 050 546 6038

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *