SVV-uutiskirje, huhtikuu 2018

Keväinen tervehdys SVV-ohjelmasta!

Tampereella pidettiin 6.4. Vapaan sivistystyön tutkimustyöpaja, jossa vapaan sivistystyön aiheista opinnäytetutkimuksiaan tekevät tohtori- ja maisteriopiskelijat alustivat keskusteluja tutkimustensa pohjalta. On hienoa huomata, että SVV-ohjelmatyö tuottaa hedelmää ja opiskelijat tarttuvat vapaan sivistystyön aiheisiin. Lue tästä lyhyt kooste tilaisuudessa esitellyistä tutkimuksista!

SVV-ohjelman tieteen yleistajuistamisen työpajat saavat jatkoa ja seuraavan kerran työpaja pidetään 17.5. Tampereella. Päivän aikana opetellaan tekemään kiinnostavia nostoja omista tai muiden tutkimustuloksista, suuntaamaan viesti eri kohderyhmille ja kirjoittamaan tiedote. Työpajassa keskustellaan myös sosiaalisen median, kuten blogien, käytöstä tutkimuksestasi kertomiseen. Lisätietoja työpajasta sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Joko kävit lukemassa SVV-ohjelmassa tehdyt yleistajuiset jutut viimeaikaisesta vapaan sivistystyön tutkimuksesta? Tutkimusten ja niistä tehtyjen juttujen aiheet koskivat kansalaisuutta opintopiiritoiminnassa, kielten opiskelua vapaassa sivistystyössä, kansalaisopistojen kurssitarjontaa ja maahanmuuttajien koulutusta kansalaisopistossa. Löydät jutut täältä.

Nyt on hyvä aika ehdottaa vapaan sivistystyön tutkimusaiheita, sillä ensi syksynä graduseminaareissa alkavat pohtia aiheitaan. Aiheita voi jättää SVV-sivuston Opinnäytetorille tai SVV-yhteyshenkilöille tai Tampereella kasvatustieteiden tiedekunnan Opinnäytetyötorille.

Tampereella järjestetään Right to Education Workshop maahanmuuttajien ja pakolaisten koulutukseen liittyvistä kysymyksistä 27.4. klo 14–17 Kaupin vastaanottokeskuksessa. Lue lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan!

Aikuiskasvatus-lehti julkaisee tutkimusta myös vapaan sivistystyön aiheista suomen kielellä. Osallistu lehden kehittämiseen vastaamalla lukijakyselyyn.

Iloa työhösi vapaan sivistystyön ja sen tutkimuksen parissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *