SVV-uutiskirje, syyskuu 2018

Alkusyksyn tervehdys SVV-ohjelmasta!

SVV-ohjelman perinteinen avoin tutkimustyöpaja järjestettiin tänä vuonna Jyväskylässä 31.8.2018 Vapaan sivistystyön päivien yhteydessä. Kuulimme työpajassa, mitä on meneillään vapaata sivistystyötä koskevissa tutkimuksissa ja tutkimushankkeissa:

  • kysymyksiä vapaan sivistystyön opettajien autonomisuudesta,
  • vapaan sivistystyön opettajien vertaismentorointihankkeiden tarkastelua,
  • kokemuksia verkostojen hallinnasta ja yhteissuunnittelusta maahanmuuttaneita ja kantasuomalaisia integroivasta hankkeesta ja
  • kuulumisia vapaan sivistystyön roolia ja merkitystä koulutusjärjestelmässä ja yhteiskunnassa luotaavasta Metasivistys-hankkeesta.  

Lue työpajasta laadittu kooste tästä

***

Tiedoksenne, että Tampereella vapaan sivistystyön toimijat järjestävät 8.10.2018 avoimen seminaarin otsikolla ”Pirkanmaa – sivistysmaakunta”. Katso ohjelmatiedot ja ilmoittaudu mukaan Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla.

***

Välitämme Kansanvalistusseuran pyyntöä vastata Aina-verkkomedian lukijakyselyyn. Autathan Ainan kehittämisessä  ja käy kertomassa näkemyksesi siitä.

***

Loppusyksystä aikuiskasvatuksen tutkimuksen pariin pääsee Kasvatustieteen päivillä Tampereella 15.-16.11.2018 ja AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä 28.-29.11.2018 Espoossa.

***

Jos haluat liittyä SVV-ohjelman sähköpostilistalle, poistua siltä tai tehdä osoitteenmuutoksen, lähetä sähköpostia satu.salpakivi(at)sivistystyo.fi.

***

Reipasta syksyä vapaan sivistystyön ja sen tutkimuksen parissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *