Voionmaa 150 – Työväen sivistys ja sivistystyö -tutkimustyöpaja

Ajankohta ja paikka: Tiistai 12.2.2019 klo 10–13, Tampereen yliopisto, Linna RH K107.

Järjestäjät: Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -yhteistyöohjelma ja Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta professori Anja Heikkisen johdolla.

Väinö Voionmaan syntymästä tulee vuonna 2019 kuluneeksi 150 vuotta ja tätä juhlistetaan Tampereen yliopistolla tiistaina 12.2.2019 klo 14–17. Ennen juhlatilaisuutta järjestetään Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV) -tutkimustyöpaja, jonka teemana on Väinö Voionmaan kunniaksi työväen sivistys ja sivistystyö. Teemaa on lupa tulkita laaja-alaisesti historiasta nykypäivään (esim. työväen sivistystyön muodot ja -pyrkimykset eilen ja tänään; vapaan sivistystyön suhde työelämän demokratisoimiseen, tasa-arvoon ja ammattiyhdistysliikkeeseen; vapaa sivistystyö ja tieteenomaisuus jne.)

Tutkimustyöpaja on avoin kaikille teemasta kiinnostuneille. Ohjelma rakentuu tutkimusalustuksista ja niitä koskevista vapaamuotoisista keskusteluista. Kyseessä voi olla työn alla oleva opinnäytetyö (pro gradu, väitöskirja) tai muu tutkimus. Työpajassa voidaan käsitellä myös lyhyempiä ideapapereita.

Jos haluat kertoa työpajassa omasta tutkimuksestasi, lähetä abstrakti (n. 400 sanaa) 7.2.2019 mennessä osoitteeseen jenni.patari(at)sivistystyo.fi. Abstraktit kootaan SVV-nettisivuille, jossa niihin voi tutustua etukäteen.

Kahvitarjoilun järjestämiseksi ilmoittautumiset (sekä tutkijat että muut osallistujat) osoitteeseen jenni.patari(at)sivistystyo.fi 7.2.2019 mennessä.

Tervetuloa!

Lisätietoja: jenni.patari(at)sivistystyo.fi

Työpajan abstraktit

Aki Ojakangas. Agitaatiosta sivistystyöhön, työväen sivistystyön organisoituminen 1899–1955

Outi Sipilä. Vapaaehtoistyön kasvatukselliset merkitykset – kirjoittamaton opetussuunnitelma 

Antti Karhulahti. Vertaisryhmämentorointi vapaassa sivistystyössä.

Jenni Pätäri. Akateemisen vapaan sivistystyön nousu, notkahdus ja tulevaisuus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *