Avainsana-arkistot: Demokratia

Hyvä sivistyksen ystävä, valtakunnallinen Sivistysviikko järjestetään toukokuun toisella viikolla teemalla Sivistys – demokratian dynamo! ks. https://sivistysviikko.fi/  Vapaa Sivistystyö ry järjestää 8.5.…

Lue Lisää

Yksilön kasvu tapahtuu yhteisöissä ja yhteisöllisesti. Vapaa sivistystyö voi olla kunnan kumppani, kun kuntalaisia kannustetaan osallisuuteen luovasti ja innostavasti.

Lue Lisää

Mitä on kansalaistoiminnan, demokratian ja sivistyksen paikallisuus? Raportti Oriveden Kampuksella pidetystä KOSI-työpajasta on ilmestynyt.

Lue Lisää

Vapaa sivistystyö on rokote antidemokraattisia voimia vastaan. Sivistyspedagogiikka ja ihmiskäsityksemme ovat käytäntöön sovellettua demokratiaa, sillä ne rohkaisevat ihmisiä osallisuuteen. Aktiivisen kansalaisuuden ja yksilöllisen maailmankuvan löytämisprosessia on siksi turha yrittää mitata.

Lue Lisää

Pöhinää Pirkanmaalle: Sivistystyö paikallista kansalaistoimintaa ja demokratiaa rakentamassa? Pirkanmaan liiton järjestämä avoin ja maksuton seminaari perjantaina 21.1.2022 klo 12–15 Tampereella.

Lue Lisää

Keskusteluiden yleistajuisuus ja dialogisuus sekä tutkimusyhteistyö voisivat edistää sivistyskeskusteluista ulossuljettujen kuulluksi tulemista.

Lue Lisää

KOSI-hanke on käynnistynyt kaikilla viidellä paikkakunnalla mukavasti. On ollut ilo seurata ja olla mukana työskentelyssä Itä-Suomen alueella, Ilmajoella, Pirkanmaan Orivedellä, Maarianhaminassa sekä Kokkolassa.

Lue Lisää

Kuuliaisia alamaisia vai aktiivisia kansalaisia? Vertaisoppiminen on sivistystyön pedagoginen sydän, joka rakentaa demokratiaa luottamusta lisäämällä.

Lue Lisää

Aktiivisen kansalaisuuden tukeminen on yksi vapaan sivistystyön tehtävistä. Aktiivisen ja demokraattisen kansalaisen tietoja, taitoja ja asenteita voi oppia ja kehittää…

Lue Lisää

Vielä ehdit ilmoittautua! Ks. https://www.tuni.fi/en/study-with-us/summer-school sekä https://www.tuni.fi/en/study-with-us/summer-school/general-information

10/12