Avainsana-arkistot: Studia generalia

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -yleisöluentosarja päättyy 30.5. sivistyspolitiikkateemalla Aika: to 30.5 klo 17-19 Paikka: Virta 114, kasvatustieteiden yksikkö, Tampereen yliopisto…

Lue Lisää

Ahjolan kevään luentosarjan päättää to 7.4. klo 18-19.30 vanhalla kirjastotalolla pidettävä paneelikeskustelu ”Tulevaisuuden monikulttuurinen Tampere”. Panelisteina Ilkka Hjerppe (Tampereen ev.lut srk, diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja), Marja Nyrhinen (Tampereen kaupunki, maahanmuuttajatyön pääkoordinaattori) ja Pirjo Pajunen (Pirkanmaan ELY-keskus, maahanmuuttopäällikkö).

Lue Lisää

Ahjolan yleisluennot Monikulttuurinen Tampere Torstaisin klo 18-20 Vanhalla kirjastotalolla, Keskustori 4 Luennot järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin, Pirkanmaan ELY-keskuksen,  Suomen pakolaisavun,…

Lue Lisää

Ahjolan monikulttuurisuutta käsittelevä luentosarja jatkuu to 25.2. klo 18.00 teemalla Maahanmuuttajatyötä ruohonjuuressa vanhalla kirjastotalolla Tampereella.

Lue Lisää

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -yleisöluentosarja

Aika: to 17.3. klo 17-19

Paikka: Varalan urheiluopisto, luentosali 1.

Ohjelma

Klo 17-18 Kesäyliopistojen toiminta – opetusta ympäri vuoden

Rehtori Ritva Ojalehto, Tampereen kesäyliopisto

Klo 18-19 Liikunnan koulutuskeskusten toiminta

Rehtori Kimmo Sirainen, Varalan Urheiluopisto

Lue Lisää

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu –yleisöluentosarja

Mitä opit kansalaisjärjestössä? – Järjestöllisen sivistystyön vapaus ja vastuu

Aika: Torstaina 28.1. klo 17 – 19, kahvitarjoilu klo 16.45 alkaen

Paikka: Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42, Tampere

Kansalaisjärjestöt ja yhdistykset keräävät yhteen tiedonjanoisia ihmisiä, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Mitä ja miten järjestöissä opiskellaan juuri nyt? Miltä järjestökoulutuksen tulevaisuus näyttää?

Lue Lisää

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -Studia Generalian toinen luento 12.11.2015

Lue Lisää

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -Studia Generalian ensimmäinen luento 8.10.2015

Alustajina Pilvi Mansikkamäki (Ahjolan kansalaisopisto), Matti Korolainen (Pirkan opisto) ja Matti Saari (Tampereen seudun työväenopisto). Luento järjestettiin Tampereen seudun työväenopiston Sampolan tiloissa.

Lisätietoa luentosarjasta täällä

Linkki SVV-ohjelman YouTube-kanavaan 

Luennon diamateriaali

Lue Lisää

Mikä ihmeen vapaa sivistystyö? Mitä ovat kansalais- ja työväenopistot, kansanopistot, opintokeskukset, kesäyliopistot ja urheiluopistot ja mikä on niiden tehtävä tässä ajassa? Miten sivistys, vapaus ja vastuu ilmenevät vapaan sivistystyön eri toimintamuotojen toiminta-ajatuksessa, toimintamenetelmissä ja toimijuudessa?

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelman yleisöluentosarja tarttuu näihin kysymyksiin. Ensimmäisenä kuullaan kansalais- ja työväenopistojen näkökulmia. Kansalais- ja työväenopistojen vapauden ja vastuun tematiikkoihin johdattavat Ahjolan kansalaisopiston rehtori Pilvi Mansikkamäki, Tampereen seudun työväenopiston rehtori Matti Saari sekä Pirkan opiston rehtori Matti Korolainen.

Lue Lisää

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -yhteistutkimusohjelman Pirkanmaan toimijat organisoivat Studia Generalia -luentosarjan lukuvuoden 2015–2016 aikana. Yleisöluennoilla vapaan sivistystyön toimijat ja tutkijat luennoivat sekä keskustelevat yhdessä yleisön kanssa ajankohtaisista vapauden ja vastuun teemoista vapaan sivistystyön eri konteksteissa.

Studia Generalia -luentosarjat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Lue Lisää

10/11