Avainsana-arkistot: Yleistajuistaminen

Tutkimuksellinen lukutaito antaa valmiuksia osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Voisiko vapaa sivistystyö avata tuon kansalaistaidon entistä useammalle?

Lue Lisää

Tässä uutiskirjeessä Sivistystori-blogin aiempia tekstejä, ELM-lehti ja tervehdys Kiovasta, Aikuiskasvatuksen julkkarit, Pöhinää Pirkanmaalla, väitöstilaisuus ja tutkimustapahtumia Suomessa ja ulkomailla, sekä EAEA:n uutisia.

Lue Lisää

Riina Nokelaisen aikuiskasvatustieteen pro gradu -tutkielmassa tarkasteltiin oppimista paikallisissa maaseudun kehittämisyhdistyksissä.

Lue Lisää

Aino-Maija Määtän keväällä 2021 valmistuneessa pro gradu -työssä tarkasteltiin sosiaalipedagogisen työotteen käsitettä ohjauksen jäsentäjänä.

Lue Lisää

KOSI-projektissa järjestetään konsensuskonferenssimenetelmään perustuvia työpajoja viidellä eri paikkakunnalla Suomessa.

Lue Lisää

Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -ohjelma aloittaa tammikuussa Sivistystori-blogin, jossa vapaan sivistystyön tutkijat ja asiantuntijat sekä sivistyksestä kiinnostuneet SVV:n yhteistyökumppanit kirjoittavat…

Lue Lisää

Vapaan sivistystyön tutkijat harjoittelivat työpajassa viestimään tutkimuksestaan

Tampereella 17.5. pidetyssä Tieteen yleistajuistamisen työpajassa harjoiteltiin kouluttajien Annamari Huovisen ja Jyri Mannisen johdolla kertomaan tutkimuksesta niin että naapurikin ymmärtää, media kiinnostuu ja sidosryhmät vakuuttuvat.

Koulutuksessa pohdittiin muun muassa medianäkyvyyden etuja tutkimukselle ja tutkijoille. Osallistujat saivat kouluttajilta hyviä vinkkejä, kuinka tutkijoiden kannattaa toimia tiedottajien ja toimittajien kanssa, joilla on työssään erilainen aikajänne ja jotka etsivät tutkimuksesta jotakin, joka kiinnostaisi suurta yleisöä.

Lue Lisää

Tampereella 17.5.2018

Osaatko kirjoittaa omasta tutkimuksestasi niin, että naapurisi ymmärtää? Osaatko tiedottaa tutkimustuloksista niin, että media kiinnostuu ja sidosryhmät vakuuttuvat?

Tule oppimaan tieteen yleistajuistamisen taitoa viestinnän ja tieteen ammattilaisten johdolla!

Maksuton tieteen yleistajuistamisen työpaja järjestetään Tampereella torstaina 17.5.2018. Päivän aikana opit tekemään kiinnostavia nostoja omista tai muiden tutkimustuloksista, suuntaamaan viestisi eri kohderyhmille ja kirjoittamaan tiedotteen. Työpajassa keskustellaan myös sosiaalisen median, kuten blogien, käytöstä tutkimuksestasi kertomiseen. Päivän työskentely perustuu ennakkotehtävälle.

Lue Lisää

Meneekö otsikon viilaukseen puoli päivää? Osaatko hyödyntää somea työssäsi? Herättääkö viestisi median kiinnostuksen?

Jos pulmat ovat tuttuja, ratkaisu on ”Viestintätaidot haltuun opistoarjessa” -koulutus.

Lue Lisää

Osaatko kirjoittaa omasta tutkimuksestasi niin, että naapurisi ymmärtää?

Osaatko tiedottaa tutkimustuloksista niin, että media kiinnostuu ja sidosryhmät vakuuttuvat?

Tule oppimaan tieteen yleistajuistamisen taitoa viestinnän ja tieteen ammattilaisten johdolla 14. helmikuuta 2018 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle. Työpaja järjestetään Aikuiskasvatuksen tutkimuspäivien yhteydessä.

Lue Lisää

10/14