Agenda 2030: Fingon seurantatapaaminen

Agenda 2030: Fingon seurantatapaaminen

Fingo järjestää konsultaatiotapaamisen, jossa kerätään kansalaisyhteiskuntatoimijoiden näkemyksiä Agenda 2030 alatavoitteen 4.7. (globaali kansalaiskasvatus, kestävän kehityksen kasvatus) toimeenpanosta Suomessa.

MILLOIN: torstaina 10.10. klo 9–10

MITÄ: Suomi raportoi tänä vuonna kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda 2030:n toimeenpanosta. Raportti tulee sisältämään näkemyksiä Suomen onnistumisesta 17 tavoitteen suhteen. Tässä konsultaatiotapaamisessa kerätään kansalaisyhteiskuntatoimijoiden näkemyksiä Suomen onnistumisista ja haasteista alatavoitteen 4.7. toimeenpanossa ja keskustellaan prioriteeteista sen saavuttamiseksi.

MISSÄ: etänä Zoomissa

ILMOITTAUTUMINEN: 8.10. mennessä tämän linkin kautta.

Tilaisuus on suunnattu järjestöille ja muille kansalaisyhteiskuntatoimijoille, kuten vapaansivistystyön ja tutkimuksen kentällä globaalin kansalaiskasvatuksen parissa työskenteleville. Konsultaatioon osallistumalla on mahdollista vaikuttaa Suomen Agenda 2030 -maaraporttiin, jonka kansalaisyhteiskuntaosuuden Fingo tuottaa. Toivottavasti moni pääsee mukaan!

Jos herää kysyttävää, olettehan rohkeasti yhteydessä: Silla Ristimäki silla.ristimaki@fingo.fi, Anna Kivimäki-Pelluz anna.kivimaki-pelluz@fingo.fi.  


TAUSTATIETOA:  Suomi raportoi tänä vuonna kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda 2030:n toimeenpanosta. Raportti tulee sisältämään näkemyksiä Suomen onnistumisesta 17 tavoitteen suhteen. Lisäksi raporttiin tulee SWOT-arvio Suomen kestävän kehityksen tilasta ja tulevaisuusnäkymistä. Fingo koordinoi kansalaisyhteiskunnan näkemykset ja SWOT-analyysin raportin riippumattomaan osuuteen. Konsultaatiot ovat mahdollisuus tuoda esiin kansalaisyhteiskunnan painopisteitä, antaa kannustavaa palautetta mutta myös tuoda huomiota haasteisiin, kuten resurssikysymyksiin. Konsultaatiossa kerätään kansalaisyhteiskuntatoimijoiden näkemyksiä Suomen onnistumisista ja haasteista globaalin kansalaiskasvatuksen tavoitteen 4.7. toimeenpanossa, keskustellaan prioriteeteista sen saavuttamiseksi sekä identifioidaan ketkä ovat tavoitteen suhteen mahdollisesti vaarassa jäädä kehityksestä jälkeen.

SDG ALATAVOITE 4.7 : Varmistaa vuoteen 2030 mennessä, että kaikki oppijat saavat kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavat tiedot ja taidot esimerkiksi kestävää kehitystä ja kestäviä elämäntapoja, ihmisoikeuksia, sukupuolten tasa-arvoa, rauhan ja väkivallattomuuden kulttuurin edistämistä, maailmankansalaisuutta, kulttuurien monimuotoisuuden sekä kulttuurin osuutta kestävässä kehityksessä arvostavan koulutuksen kautta.

Tilanne Suomessa:

SDG 4.7.1.a Missä määrin (i) maailmankansalaisuuskasvatus ja (ii) kestävän kehityksen koulutus valtavirtaistetaan kansallisiin koulutuspolitiikkoihin: 87,5 %

SDG 4.7.1.b Missä määrin (i) maailmankansalaisuuskasvatus ja (ii) kestävän kehityksen koulutus valtavirtaistetaan opetussuunnitelmiin. 81,3 %

SDG 4.7.1.c Missä määrin (i) maailmankansalaisuuskasvatus ja (ii) kestävän kehityksen koulutus valtavirtaistetaan opettajankoulutuksessa: 85,0 %

SDG 4.7.1.d Missä määrin (i) maailmankansalaisuuskasvatus ja (ii) kestävän kehityksen koulutus valtavirtaistetaan oppilaiden arvioinnissa: EI TIETOA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *