Aki Ojakankaan jäähyväisluento 11.4.2018 Murikka-opistolla

”Murikka-opiston on luotava, ylläpidettävä ja kehitettävä sellaista oppimista ja sosiaalista toimintaa, jossa liikkeen tavoitteet ja oppijan omat tavoitteet voivat yhdistyä ammattitaidolla johdetuksi vaikuttavaksi ja uskottavaksi oppimisprosessiksi, järjestösidonnaiseksi sivistystyöksi. Sillä pärjätään.”

Vapaan sivistystyön monitoimimies ja SVV-aktiivi, eläkkeelle siirtyvä Aki Ojakangas piti jäähyväisluennon 11.4.2018 Murikka-opistolla. 

Ojakankaan luentodiat


Ojakangas on tehnyt pitkän uran kansanopistoliikkeen ja järjestöllisen sivistystyön parissa. Hän syntyi yhteiskunnallisesti aktiiviseen perheeseen ja sukuun Ylivieskassa 1955, ja on ollut aktiivinen järjestötoiminnassa jo nuoruusvuosinaan.

Ojakangas opiskeli Työväen Akatemian kansankorkeakoulussa 1973–1975, josta tie vei Tampereen yliopistoon yhteiskunnalliseen opetusjaostoon. Sieltä hän valmistui sosionomiksi sosiaalipolitiikka pääaineena ja yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon hän suoritti työn ohessa vuonna 1990. Tekeillä olevassa väitöskirjatutkimuksessaan hän tarkastelee kansanopistotoiminnan muutosta.

Murikkaopistossa  Ojakangas työskenteli yli 20 vuotta. Sitä ennen hän toimi mm. Tekstiili- ja Vaatetustyöväen liitossa sekä TUL:n ja Kulutusosuuskuntien Keskusliitossa. Monipuoliseen työuraan mahtuu tehtäviä Pohjolan Opistossa, Voionmaan Opistossa, Työväen Akatemiassa ja Kiljavan Opistossa. Hän on toiminut mm. Metallityöväen Murikka-opiston hallituksessa ja koulutussäätiössä erilaisissa tehtävissä, Kansanopistoyhdistyksen hallituksessa ja kansainvälisessä toimikunnassa sekä Kansanopisto-lehdessä, Työväen Sivistysliiton opintokeskuksen johtokunnassa, jäsenenä Kiljavan ja Pohjolan Opiston johtokunnissa sekä SAK:n koulutusvaliokunnassa.

Opistoryhmässään Ojakangas on toiminut kehittävällä otteella pyrkien syventämään opistojen välistä yhteistyötä sekä osallistumalla poliittiseen painostustoimintaan. Yhteiskunnallinen aktiivisuus on vienyt hänet sekä poliittisiin, kunnallisiin, järjestöllisiin ja elinkeinoelämän luottamustehtäviin. (Lähteet: Kansanopistoyhdistyksen verkkosivu; Ojakankaan luentomateriaali.)


Lue lisää esim. Tekijä – Teollisuusliittolaisten lehden artikkelista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *