SVV-uutiskirje, marraskuu 2018

Tervehdys SVV-ohjelmasta marraskuun viimemetreillä!

Olemme Metasivistys-hankkeessa tehneet kovasti työtä kirjan ”Vapaan sivistystyön rooli, asema ja merkitys suomalaisessa koulutusjärjestelmässä ja yhteiskunnassa” viimeistelemiseksi, mutta kirjan julkistusta joudumme vielä odottamaan vuoden vaihteen yli. Hyvää kuitenkin luvassa! 

Vapaan sivistystyön tutkimuksen popularisointi jatkuu yhtenä SVV-ohjelman toimintamuotona. Nyt on julkaistu kaksi uutta yleistajuistettua tekstiä. Tekstien laatimisen periaatteena on ollut, että lyhyt, ydinasiat esiin nostava teksti herättäisi kiinnostusta tutustua koko tutkimukseen.

Toinen teksti, Kansalaisopistot – tulosvastuussa vai sivistysvastuussa?, on laadittu rehtori Emilia Valkosen vuonna 2016 ilmestyneen väitöskirjan pohjalta.  Valkonen tutki, miten kansalaisopistojen toiminnassa ilmenee liiketaloustieteestä ja yritystoiminnasta tuttuja piirteitä. Kansalaisopistotoiminnan markkinoistunuminen näyttää olevan seurausta eritoten vapaan sivistystyön suoriteperusteisesta rahoituksesta.

Toinen teksti, Opinnollinen kuntoutus kansanopistoissa, on laadittu Hanna Koivusen pro gradu -tutkielman pohjalta. Koivunen tutki, kuinka opiskelijoille tukea tarjoavaa opinnollista kuntoutusta lähdettiin kehittämään kansanopistoissa ja tekee kiinnostavia havaintoja suomalaisesta koulutuspolitiikasta syrjäytymisvaarassa olevien kouluttamisen suhteen.

Katso myös aiemmin tänä vuonna julkaistut tutkimusta yleistajuistaneet jutut tästä!


Aikuiskasvatus-tiedelehden nettisivut ovat uudistuneet. Sivuilla on nyt myös blogi, jossa tutkijat käsittelevät ajankohtaisia aiheita – ottakaahan seurantaan!


SVV-ohjelma Twitterissä: @SVastuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *